Web Analytics Made Easy - Statcounter

دولت‌های مردم پایه یا مردم سالار، با اتکا به پشتوانه‌های مردمی امنیت داخلی خود را تأمین کرده و به مقابله با تهدیدات خارجی موجود علیه کشورشان می‌روند. چنین دولت‌هایی به طور عام نه تنها راه موفقیت را با سرعتی قابل توجه می‌پیمایند که صاحب توان بیشتری برای ایستادگی در برابر تهدیدهای داخلی و خارجی می‌شوند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

نمونه عملکرد چنین دولت‌هایی را می‌توان در جمهوری اسلامی ایران مشاهده کرد. تاریخ 39 ساله جمهوری اسلامی ایران، گواه مشارکت مردم در صحنه‌های مختلف ملی از دفاع مقدس گرفته تا مقابله باتروریسم و همین‌طور سازندگی کشور است.

حضور مردم همیشه باعث قدرت دولت و بیمه کشور در برابر هر گونه تهدید بوده‌است. بدون حضور و مشارکت مردم در پشتیبانی از سیاست‌های داخلی و خارجی و ایستادگی مردم در برابر تهاجمات وحشیانه دشمن، ایران هرگز نمی‌توانست دوام داشته باشد و راه سازندگی را طی کند. دولت کنونی عراق نیز از مصادیق عینی یک نظام مردم‌سالار است که در تضاد با سیاست‌های جاری امریکا است.

از آنجا که یکی از سناریوهای امریکا برای سلطه بر دولت‌های مستقل، ایجاد وابستگی‌های امنیتی آنان به خود است، در رویدادهای سال‌های اخیر و بویژه یک سال گذشته شاهد بوده‌ایم که امریکا به‌عنوان کشور اشغالگر تلاش کرده با مدیریت بخش‌های دفاعی و امنیتی عراق، آن را همچون افغانستان مطیع دستورات و اوامر خود کند. یکی از خیانت‌های امریکا به مردم افغانستان در کنار حمایت از تروریسم، این بود که اجازه نداد در این کشورها ارتش حرفه‌ای و ملی شکل گیرد تا به لحاظ امنیتی و دفاعی به امریکا وابسته شوند.

توافقنامه‌ امنیتی امریکا و افغانستان محصول چنین سیاستی بود و باعث نقض حاکمیت ملی این کشور شد. اما اکنون این مردم مظلوم افغانستان هستند که دارند تاوان چنین سیاستی را با تحمل انفجارها و مرگ عزیزانشان می‌دهند.

امریکا در طول سال‌های اخیر همین سیاست را در مورد عراق نیز به‌کار گرفته است. بر این اساس امروز مردم و بسیج مردمی، نقشی حیاتی در زندگی نوپای عراق دارد.
نگاهی به حوادث عراق از سال 2003 تاکنون نشان می‌دهد که نقش مردم در تعیین سرنوشت خودشان بویژه پس‌از حمله تکفیری‌های داعش و حمایت آنان از دولت خود، چه نقش ارزشمندی است.

«حشدالشعبی» مصداق سپاه پاسداران در کشور ایران است. سپاهی که به فرموده امام راه‌حل اگر نبود کشور نبود. نمونه این کلام را بارها در فرمایشات رهبر معظم انقلاب و دیگر ارکان نظام نیز شنیده‌ایم.
اگر امروز امریکا به بهانه تروریستی بودن، سپاه پاسداران را زیر خط تحریم می‌برد، «حشدالشعبی» و مقاومت اسلامی را مورد هدف قرار می‌دهد، به همین دلیل
است.

در حقیقت همه این نیروهای قدرتمند با پایه مردمی، در تقابل با اهداف امریکا در منطقه حرکت می‌کنند و مخالفت امریکا با این جریانات مردم نهاد نیز به معنای هدف قرار دادن امنیت ملی کشورها است.
*سفیر پیشین ایران در عراق
منبع: روزنامه ایران 03/08/1396
پژوهشم**1197**

منبع: ایرنا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۵۲۳۸۲۴۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

مشارکت بیشتر در انتخابات، هزینه‌های امنیتی را کاهش می‌دهد

یک داوطلب انتخابات دور دوم مجلس شورای اسلامی گفت: اگر سطح مشارکت در انتخابات از دور اول هم بیشتر شود، آورده بیشتری به لحاظ امنیت ملی برای کشورمان دارد.

ابوالفضل ظهره‌وند در گفت‌وگو با ایسنا درباره اهمیت دور دوم انتخابات مجلس شورای اسلامی، اظهار کرد: یک وجه انتخابات به مشارکت مردم در اصلاح و بهبود شیوه حکمرانی برمی‌گردد که بخشی از این حکمرانی به قوه مقننه مربوط می‌شود. انتخاب اصلح برای حضور در مجلس شورای اسلامی هم عمل به تکلیف شهروندی و هم مشارکت در سرنوشت کشور است. این امر موجب تاثیرگذاری مردم بر روند قانونگذاری در کشور می‌شود.

وی افزود: هرچه مشارکت بیشتر باشد مثل راهپیمایی ۲۲ بهمن یا روز قدس، تاثیر مثبت بیشتری برای شرایط کشور دارد و دشمن پیام را دریافت می‌کند. مشارکت بالا در انتخابات هم بر موقعیت ژئوپولتیک، قدرت مانور منطقه‌ای و تامین منافع و امنیت ملی کشور تاثیر مثبت می‌گذارد. با توجه به تحولات منطقه، جنگ عزه و حساسیت‌های منطقه‌ای و بین‌المللی، اگر سطح مشارکت از دور اول هم بیشتر شود، آورده بیشتری به لحاظ امنیت ملی برای کشورمان دارد.

این داوطلب مرحله دوم انتخابات مجلس شورای اسلامی افزود: با مشارکت بیشتر در انتخابات، هزینه‌های امنیتی ما کاهش می‌یابد و دشمن از اقدامات ناامن‌سازی ایران دلسرد خواهد شد و وقتی دشمن از ماجراجویی‌های امنیتی دلسرد گردد، برای ما آورده اقتصادی خواهد داشت زیرا دورنمای اقتصادی کشور روشن‌تر، سرمایه‌گذاری بیشتر، هزینه‌های امنیتی کمتر و چسبندگی مردم به فعالیت اقتصادی بیشتر خواهد شد اما هرچه از داخل به دشمن پالس داده شود، او دچار توهم  شده و دنبال ماجراجویی امنیتی می‌رود.

ظهره وند خاطرنشان کرد: در صورت شکل گیری مشارکت بالا، دشمن به سمت تعامل فعال و مذاکره حرکت می‌کند نه مخاصمه و ماجراجویی امنیتی. دلسردی از رای دادن تغییری در شرایط کشور ایجاد نمی‌کند؛ بنابراین توصیه من این است که مردم مشارکت فعالی در دور دوم انتخابات داشته باشند. مهم این است که مشارکت بالا و انتخاب هوشمندانه و با شناختی صورت گیرد. چنین انتخابی به بهبود شرایط اقتصادی کشور هم کمک می‌کند اما مشارکت کم موجب ادامه دار شدن عوامل نگرانی های مردم خواهد شد.

انتهای پیام

دیگر خبرها

  • پروژه آمریکا برای منحرف کردن جامعه عراق ناکام ماند
  • رئیس‌جمهور با یک خط می‌تواند فیلتر را بردارد
  • شاهد تحول فن‌آورانه در حوزه حکمرانی فرهنگی خواهیم بود
  • نقشه پراکندگی نیروهای مقاومت از یمن تا فلسطین
  • تقویت همکاری ایران و عراق برای مقابله با پدیده گرد و غبار
  • دانشگاهیان سراسر کشور در محکوم کردن جنایات رژیم صهیونیستی و حمایت از مردم مظلوم غزه
  • شاه‌کلید حل مسائل منطقه، دست ایران
  • سه سال انتظار برای ارشاد مدیران
  • مشارکت بیشتر در انتخابات، هزینه‌های امنیتی را کاهش می‌دهد
  • آیا اعراب در مقابل ایران، هوای اسرائیل را دارند؟